Featured

GEET lawnmower first run / grasmaaier Roland eerste run

131 Views
Published
First run of my GEET lawnmower. With many thanks to Marco who constructed the GEET and mounted it on the lawnmower!

At first in would only run on idle speed as is shown in the video. We changed the diameter of the nipples from 9mm to 15mm which didn't help very much.
Then we took the reactor apart and it appeared that the rod was blocking the exit of the reactor. Today (May 16th) we made a spacer from copper wire which works fine! Now the engine runs full speed!

De eerste run van mijn GEET grasmaaier (Briggs and Stratton 4-takt) ! Met veel dank aan Marco die de GEET heeft gebouwd en gemonteerd!

Hij wilde eerst niet lopen. Toen hebben we de retour van de uitlaat naar de bubbler losgehaald, uitlaatklep helemaal open en zuurstof iets minder dan half open. Bubbler trekt dan zuurstof uit de lucht door de lans en dan in de GEET reactor. Vervolgens bleef de motor stationair lopen zoals in het filmpje is te zien! Hij krijgt blijkbaar te weinig mengsel, want de stand van de 'gashendel' van half open naar open doet helemaal niets. Met meer zuurstof slaat ie af. Inlaat bubbler is nu 9mm, uitlaat is 13mm. We willen de inlaat nu 13mm maken en de uitlaat iets van 15mm. Hopelijk krijg de motor dan meer vermogen en kunnen we met de kleppen meer regelen dan nu.

UPDATE 1 (16-5-2009)
Nadat we de reactor uit elkaar hadden gehaald bleek de staaf opgeschoven te zijn tot aan de uitgang van het mengsel. Met de tweede staaf (derde run) gebeurde dit ook en toen kwam de motor slecht op gang. We hebben van koperdraad een soort afstandhouder gemaakt en dit werkt! Met de oorspronkelijke staaf (13,5 mm in 16 binnenwerks pijp) loopt de motor nu heel goed. Deze staaf is aantoonbaar magnetisch geworden, zie andere filmpje.
Be the first to comment